Abruzzen

Waar gelegen?

Abruzzen, Italië

De Abruzzen is een regio in zuidelijk Centraal-Italië. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium, wat zoveel wil zeggen als ‘Land van de zwijnen’. De regio is rijk aan natuurschoon. Vooral het nationaal park Abruzzo staat bekend voor de bruine beer die er nog leeft, naast de wolven, gieren en wilde zwijnen.

Je vindt er  enkele van ‘de mooiste dorpjes van Italië’. Mooi zijn ze inderdaad, met hun sfeervolle straatjes, bijzondere pleinen en musea, fotogenieke doorkijkjes en hun lange geschiedenis.

Maar de Abruzzen blinken vooral uit door hun olijf- en wijngaarden. Die leveren pareltjes van wijnen op, zoals de welbekende Montepulciano d’Abruzzo, en exclusieve olijfoliën.

Olieficia Andreassi

De Oleificio Andreassi in het bergdorpje Poggiiofiorito bestaat sinds 1878. Al vijf generaties lang maakt de familie Andreassi er met liefde heerlijke olijfolie.

Hun extra vierge olijfolie ‘Del Poggio’ wordt ook door het Monegaskische koningshuis gesmaakt: de olijfboerderij is er namelijk hofleverancier!

Het Gelukske Abruzzen Fotokader
Het Gelukske Geschenkpakketten Abruzzen Wijnen

Spezieria d’Orsogna

De Spezieria d’Orsogna wordt uitgebaat door drie zussen die van specerijen hun levenswerk gemaakt hebben. Zij ontwikkelden een lijn van specerijen die bij veel gerechten passen. In de mand ‘Kruiden uit de Abruzzen’ vind je enkele van hun mengelingen.

Speciaal is de traditionele mosto cotto (letterlijk: ‘ingekookte most’) van de Abruzzen. Proef deze specialiteit met een stukje brie en aardbeien. Sluit je ogen en geniet van de hemelse smaak.

Tenuta Fonti

Tenuta Fonti is een biologisch wijndomein dat een bruisende spumante en een heel lekkere rode, witte en roséwijn in huis heeft. Wij zijn helemaal in de ban van hun Montepulciano d’Abruzzo, een rode topwijn!

De producten in deze mand komen van de Oleificio Andreassi, de Spezieria d’Orsogna en het wijndomein Tenuta Fonti.

Het Gelukske Geschenkpakketten Abruzzen Wijnen